Velika koalicija kontra građana

By 0 Comment

PAMETNO O SMJENI NEZAVISNOG PREDSJEDNIKA KOTARA TRSTENIK

Stranka Pametno reagirala je na udruživanje HDZ-a i SDP-a da bi smijenili predsjednika gradskog kotara Trstenik, nezavisnog Sašu Varmužu jer se borio za interes građana, a protiv predloženih izmjena GUP-a

Split, 21. listopada 2016. – Da velike stranke koriste jednake političke modele i zaborave na dosljednost, u stranci Pametno uvjerili su se još na izglasavanju Odluke o pokretanju izmjena i dopuna aktualnog splitskog GUP-a. I HDZ i SDP glasali su zajedno za 500 točkastih izmjena umjesto da se ide u izradu potpuno novog GUP-a. Lako se udruže kad je interes u pitanju i još lakše zaborave na dobrobit građana.

– Strašno je kako su brzo, zajedno, odlučili kazniti građanski aktivizam i smijenili gospodina Sašu Varmužu. Riječ je o nezavisnom predsjedniku kotara koji se borio za zelenilo, igralište i javni prostor na Trsteniku. Potaknuo je građane na uključenost i sudjelovanje, da reagiraju na loše prijedloge i bore se za opće dobro. Nažalost, velikima to ne odgovara, navikli su raditi što su naumili za svoje dobro, bez obzira kako to utječe na svakodnevnu kvalitetu života građana. Zato izražavamo punu podršku gospodinu Varmuži – rekla je Kristina Vidan, predsjednica ogranka Pametno Split.

Gradu je pristiglo više od 1000 reakcija i primjedbi na Prijedlog izmjena i dopuna prostornih planova. Drago nam je da su se ljudi aktivirali i uključili u javnu raspravu, broj primjedbi jasno dokazuje da je ljudima dosta. Dosta im je da netko drugi, za vlastiti interes, zauzima javne površine, smanjuje opseg zelenila u kotaru i gradi stambene kvadrate pod izlikom novog zapošljavanja. Investicije su dobrodošle, ali nužno je da se uklope u potrebe lokalnog stanovništva – zaključuju u stranci Pametno.

TAGS: