Tim koji srcem&idejama svakodnevno radi za Split

Marijana Puljak

Marijana Puljak, kandidatkinja za gradonačelnicu grada Splita i predsjednica Pametno, rođena je u Splitu 1971. godine. Diplomirala je elektrotehniku, smjer računarstvo, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu 1994. godine. Nakon diplomiranja zapošljava se u tvrtki SWING informatika, a 2005. godine prelazi u Societe Generale Splitsku banku gdje i trenutno radi kao direktor odjela. Ranije je bila predsjednica udruge bivših studenata FESB-a.

Politikom se počela baviti 2010. godine kada postaje predsjednica splitskog Gradskog kotara Žnjan. Osniva Inicijativu za pametne ljude i pametan grad 2013.godine te kao nositeljica kandidacijske liste grupe birača na lokalnim izborima ulazi u Gradsko vijeće grada Splita uz osvojena 4 vijećnička mjesta.

U lipnju 2015. godine osniva stranku Pametno koja iste godine izlazi na parlamentarne izbore. U rujnu 2016. ponovno izlazi na izvanredne parlamentarne izbore te 2017. na lokalne izbore.

Jakov Prkić

Jakov Prkić, kandidat za zamjenika grdaonačelnice grada Splita, rođen je 1973. godine u Splitu. Osnovnu i srednju (elektrotehničku) školu završio u Splitu. Studirao elektrotehniku na FESB-u, još se nada diplomirati.

Od 1993. godine radi honorarno kao fototoreporter splitskih dopisništava Vjesnika i Večernjeg lista. Stalan angažman u Jutarnjem listu dobiva 1998., a od 2007. godine radi u foto agenciji Cropix. Tijekom dvadeset godina rada objavljivao je fotografije u više desetaka raznih hrvatskih izdanja te u nekim stranim tiskovinama (International Herald Tribune, Frankfurter Allgemeine Zeitung…).

U dva mandata je predsjednik gradskog kotare Lokve. Izlagao i nagrađivan na više skupnih izložbi. Dobitnik nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara za fotografiju 2009. godine. Pobjednik foto natječaja Ina u sportu 2007. Aktivni član fotokluba Split od 1990. godine. Dobrovoljni davatelj krvi od 1992. godine. Hobi su mu vožnja bicikla i monocikla.

Natalia Tafra Bazina

Natalia Tafra Bazina, kandidatkinja za zamjenicu grdaonačelnice grada Splita i tajnica stranke Pametno, rođena je u Splitu 1972. godine.. Diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje i danas živi i radi.

Trenutno je zaposlena kao voditelj računovodstva u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. 2013. stječe certifikat u području javne nabave. Jedna je od osnivača i prva predsjednica Duge (ex Mladi za mlade), prve humanitarne organizacije mladih u Splitu. Za to vrijeme završava i tečaj realitetne terapije kojeg koristi kao ispomoć u radu s vršnjacima. Još od osnovne škole amaterski se bavi fotografijom i piše poeziju.

Na Melodijama hrvatskog Jadrana 1995. godine osvaja Grand Prix za tekst pjesme Bura u izvođenju Alena Vitasovića, te 1996. za najizvođeniju skladbu prethodne godine. Iz osobnog zadovoljstva rado organizira putovanja za društvo te proslave godišnjice mature za svoje kolege iz srednje škole. Veliki je filmofil i ponosna majka dva sina.

Leave a Comment