Pametno na Kili

By 0 Comment

PAMETNO ZA RAZVOJ ISTOČNIH KOTAREVA

Split, 11. ožujka 2017. – Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, posjetila je danas Kilu, novo gradsko naselje u kojem je, realizacijom POS projekta, izgrađeno 7 nebodera za više od 700 obitelji. Tamo je sa svojim suradnicima razgovarala s predstavnicima građana o komunalnim problemima koji more to mlado gradsko naselje.

– Nema škole, vrtića, dječjih igrališta, parka, javnih parkinga, javnih prostora, a najveći problem trenutno je što nema adekvatne pristupne ceste kvartu. Kila je još jedan simbol urbanizma u gradu Splitu u posljednjih 20 godina. Naselja su se radila neplanski, grade se samo stambene jedinice, a ceste i druga komunalna infrastruktura kasni i po desetke godina. Imamo iskustva s gradnjom škole Pazdigrad. Građani su čekali najave iz grada za realizacijom škole, ali tek na inicijativu njih samih, uporne prosvjede građana, škola se konačno počela graditi i otvorit će svoja vrata ove godine, gotovo 20 godina od prvih stanova na Pazdigradu – istaknula je Marijana Puljak.

Građani su govorili i o imovinsko pravnim problemima koji sprječavaju realizaciju nekih prometnica, planiranoj izgradnji ambulante, problemima s autobusnim linijama i povezanošću s drugim djelovima grada.

– Grad konačno mora početi voditi računa o svim potrebama svojih građana, planirati svoj razvoj i komunalnu infrastrukturu prilagođavati prije nego se nova naselja potpuno izgrade i usele. Sam krov nad glavom nije dovoljan – zaključila je Puljak.

TAGS:

Leave a Comment