Obilazak kotareva Mertojak i Žnjan

By 0 Comment

PAMETNO NA MERTOJAKU I ŽNJANU

Split, 8. travnja 2017. – Još jedno subotnje jutro, Marijana Puljak, kandidatkinja za gradonačelnicu grada Splita, zajedno sa svojim suradnicima, provela je u obilasku gradskih kotareva. Danas su to bili Mertojak i Žnjan.

Obilazak kotara Mertojak detektirao je osnovne probleme stanovnika kao i prioritete za rješavanje, čim se uspostavi nova gradska vlast. Osnovna škola je u jako lošem stanju, nekoliko dječjih igrališta je zapušteno, zidovi oronuli, ulice su prepune rupa, a parkirnih mjesta nedostaje.

– Na Mertojaku je neophodna školska dvorana, a i sama škola je u lošem stanju. Sve je to posljedica višegodišnjeg nemara gradske vlasti. Ova škola radi u tri smjene jer Split, sve do gradnje OŠ Pazdigrad, nije sagradio niti jednu školu, više od 20 godina. Izostanak ulaganja u školsku infrastrukturu je zapravo zanemarivanje obrazovanja, nebriga za našu djecu i kvalitetu njihovog života u kotaru. Mi ćemo to promijeniti – istaknula je Marijana Puljak.

Brojni zidovi u kotaru su oronuli i predstavljaju opasnost za prolaznike, a čitav niz komunalnih zahvata potreban je i u susjednom Žnjanu.

– Povećanjem kotarskih budžeta omogućit ćemo svakom kotaru da bolje upravlja svojim cestama, nogostupima, rasvjetom i drugim manjim intervencijama u prostoru – zaključila je Marijana Puljak.

TAGS:

Leave a Comment