Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i netolerancije

By 0 Comment

PAMETNO REAGIRALO NA NASILJE NAD LGBT ZAJEDNICOM

Stranka Pametno reagirala je na nemili događaj bacanja suzavca na pripadnike LGBT zajednice i oštro osudila nasilje potaknuto ekstremnim stavovima i netolerancijom

Zagreb, Split, 12. veljače 2017. – Stranka Pametno oštro je osudila noćašnje nasilje u zagrebačkom klubu Super Super gdje je bačen suzavac za vrijeme održavanja zabave pripadnika LGBT zajednice.

U ime zagrebačke Podružnice, kao i cijele stranke Pametno, jasno izražavamo osudu i gnušanje nad nasiljem koje se noćas, bacanjem suzavca, dogodilo u zagrebačkom klubu Super Super. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a posebno ovakvo, potaknuto ekstremnim političkim frakcijama. Radi se o izazivanju i huškanju građana na pripadnike LBGT zajednice što je sramotno ponašanje koje nas obilježava kao primitivnu zemlju punu mržnje i netolerancije – kaže Maja Vehovec, predsjednica podružnice Pametno Zagreb i potpredsjednica stranke i dodaje – Odgovornost za ovakve izgrede snose svi oni koji, u političkom i javnom životu, otvoreno zagovaraju netoleranciju i neprihvaćanje drugih i drugačijih. Time šire plamen mržnje i snose odgovornost za ovaj nemili noćašnji događaj.

Foto: Facebook/Pixsell/Zarko Basic

TAGS: