Sretnu Novu godinu želi vam Pametan grad!

By 0 Comment

2014. godina je na izmaku i uskoro krećemo u, nadamo se, bolju novu godinu. Kakva će 2015. godina biti ovisit će u velikoj mjeri o nama samima, našim aktivnostima, izborima, volji, radu i idejama.


Inicijativa “Za pametne ljude i pametan grad” već je skoro dvije godine prisutna u društvenom životu grada Splita. Naša vizija i misija je graditi društvo jednakih mogućnosti za sve, koje svakom pojedincu i zajednici omogućava razvijati i ostvarivati svoje potencijale kroz suživot u povjerenju, suradnji i uvažavanju. Duboko smo uvjereni da ćemo krenuti naprijed ako se i sami aktiviramo te, osim što dajemo podršku drugima, i sami sudjelujemo i mijenjamo svijet oko sebe.


U protekloj godini smo sudjelovali u svim društvenim aktivnostima u našem gradu i široj okolici, zadržali smo svoju neovisnost, sva rješenja koja smo predlagali, sve stavove koje smo izgradili i branili temeljili smo na analizama i raspravama sa stručnjacima raznih profila. Nastavili smo i dalje mijenjati političku kulturu te konstantno pokazivati primjerom da politika može biti drugačija, isključivo društveno koristan rad, a ne aktivnost samo u svrhu osobne koristi i probitka.


Zahvaljujemo svima vama na vašoj dosadašnjoj podršci. Trudit ćemo se i dalje opravdati vaše povjerenje, raditi istim smjerom i namjerama, činiti naše društvo boljim mjestom za življenje. Pridružite nam se i vi, budite promjena koju želite svom kvartu, gradu i domovini. 


U novoj godini nas čekaju novi izazovi. Mi se ne bojimo budućnosti i u nju gledamo s optimizmom, svjesni činjenice da je najbolji plan za budućnost vlastita aktivnost, uz preuzimanje odgovornosti za svijet oko sebe.


Želimo vam svako dobro, sretnu, zdravu, pametnu i uspješnu Novu 2015. godinu!

Od naših aktivnosti tijekom 2014. godine izdvajamo:
– Obogaćivanje života u gradskim kotarevima, kroz razne inicijative, programe i projekte, što je rezultiralo sudjelovanjem u kotarskim izborima u 15 kotareva, u kojima smo osvojili 18 vijećničkih mandata, i potvrdili svoju važnost kao treća snaga na političkoj sceni grada Splita. Vijećnici Pametnog grada danas aktivno sudjeluju u radu kotareva, pridonose poboljšanju uvjeta života u svojim sredinama te vlastitim primjerom pokazuju da su promjene uistinu i moguće.
– Aktivno sudjelovanje u sjednicama Gradskog vijeća. Organizirali smo više od 30 radionica u kojima smo sa stručnjacima raznih profila detaljno analizirali sve aspekte problema o kojima je raspravljalo Gradsko vijeće, nakon čega smo donijeli stavove te izradili vrlo konkretne prijedloge koje smo iznosili i branili na sjednicama Vijeća i kasnije u javnosti.
– Otvorili smo kanale komunikacije prema građanima te smo u vaše ime postavili 90 pitanja i prijedloga na Gradskom vijeću. Nažalost na većinu još nismo dobili odgovor, ali ćemo i dalje inzistirati ne samo na odgovorima, nego i na rješavanju problema građana.
– Ukazali smo na nebrojene nepravilnosti u radu ove gradske uprave pri čemu smo uvijek istovremeno nudili rješenja i prijedloge – o Turističkoj palači, izboru članova Upravnih vijeća ustanova u kulturi, Prometu, Karepovcu i Hajduku, Proračunu, prekomjernom zapošljavanju, kao i brojnim drugim gradskim temama.
– Izradili smo vizualizaciju Proračuna za 2014. i 2015., pokazali građanima kako se troši naš novac, izradili interaktivnu kartu gradskih stanova i poslovnih prostora čime smo konačno natjerali Grad da krene u sređivanje popisa vlastite imovine, vrlo vrijednog i unosnog gradskog resursa.
– Priključili su nam se novi ljudi, koji su započeli raditi s nama na raznim projektima, te su postali aktivni članovi Inicijative.
– Izuzetno smo ponosni i na doprinos naše Inicijative za uvrštavanje škole Pazdigrad u gradski i državni proračun za 2015, što je upravo rješenje koje smo mi predlagali i za koje smo se zalagali od samog početka.

TAGS: