Priopćenje za javnost: Reagiramo na konferenciju za medije drugih nezavisnih vijećnika Gradskog vijeća

By 0 Comment

Današnja koneferencija za medije nezavisnih vijećnika dokazuje kako je njima politička trgovima nešto sasvim normalno. Optužuju nas da nismo za školu Pazdigrad što apsolutno nije istina! Borili smo se za gradnju ove škole i to nam nitko ne može osporiti! Glas za ili protiv Proračuna, nije glas za ili protiv škole.

 

Mi, za razliku od njih, Grad promatramo kao cjelinu i o Proračunu nismo donijeli odluku temeljem „mog ili tvog“ projekta u njemu, već analiziranjem koristi za sve građane grada Splita. Školu smo svakako podržali kao projekt, no to smo radili još i lani, u okviru rasprave za Proračun 2014. Tada su nam se svi smijali, a danas ih evo s istom idejom.

 

Na ovoj konferenciji za medije danas je iznesen cijeli niz neistina na račun naše Inicijative. Mislimo kako upravo oni koji su nas danas prozvali,  nama duguju ispriku. Iz njihovih riječi, na žalost, iščitavamo kako nikome nije ni pala na pamet pomisao o mogućoj štetnosti modela plodouživanja za Grad.

 

Političku trgovinu ni u kojem obliku, pa ni na razini kotara, apsolutno ne podržavamo! Gradska vlast odmah je u lipnju objavila kako nema razgovora s nama  na temu formiranja kotarskih vijeća. Stoga je licemjerno danas reći da trgujemo s bilo čim i s bilo kim.

 

Pitamo se još kako Gradska uprava uopće može dopustiti korištenje male vijećnice za obraćanje medijima s ovakvom temom?

 

Razgovaramo i analiziramo, to je naš način rada i promišljanja. Ne uvjetujemo garže niti kanalizacije već dobro svim građanima grada Splita. I iskreno vjerujemo da građani to vide i podržavaju.

TAGS: